Sayın Araştırmacılar/Akademisyenler;

TÜBİTAK ARDEB 2018 yılı 1. Dönem 1001, 1005 ve 3501 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanmıştır.

ARDEB 2018 yılı 1. Dönem kapsamında; Ankara Üniversitesi’nden 7 adet 1001 projesi ve 1 adet 1005 projesi desteklenmeye uygun bulunmuştur.  1001 projelerinde başarı oranımız %16, 1005 projelerinde ise başarı oranımız %33 olup, sonuçlar halen arzu ettiğimiz rakamlara ulaşmamıştır.

Bu kapsamda; özellikle desteklenmeye uygun bulunmayan ya da değerlendirmeye alınmadan iade edilen projelerin tekrar başvuru yapılmasına ilişkin veya ilk kez yapacağınız başvurularınızda TTO’dan destek almanız büyük bir önem içermektedir.

Proje hazırlıklarınıza 1 ay önceden başlamanız ve Ağustos ayının son 2 haftası taslak proje başvurularınız üzerinden TTO Uzmanları ile birlikte çalışmanız sonucunda, belki destek oranlarını biraz daha artırabiliriz, görüşündeyiz.

Eylül ayında ARDEB programlarına başvuru yapmayı planlayan akademisyenlerimizin, bu maili alır almaz isim ve kontak bilgilerini, aşağıda yer alan Fakülte Sorumlusu TTO Uzmanlarına iletmelerini önemle rica ederiz.

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi