16 yıl önce 6 Ocak 2003 tarihinde vefat eden Fakültemizin 11. Dekanı  Sayın Prof. Dr. Nevzat Güralp’i rahmet ve saygı ile anıyoruz…

Prof. Dr. Nevzat Güralp 1919 yılında Kıbrıs’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat’ta tamamladı. 1939 yılında Yüksek Ziraat Enstitüsü Veteriner Fakültesi’ne girerek 1942’de mezun oldu. 1945-47 yılları arasında Veteriner Fakültesi Parazitoloji Enstitüsü’nde stajyer asistan olarak çalıştı. 1947 yılında aynı kürsüye asistan olarak atandı. 1951 yılında doktorasını tamamladı. 1955 yılında doçent oldu. 1956-57 yılları arasında Cornell Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Bölümü’nde çalıştı. 1961 yılında profesörlüğe yükseltildi. Yaş haddi nedeniyle 1986 yılında emekliye ayrılan Güralp, 1988 yılı sonuna kadar sözleşmeli öğretim üyesi olarak görevine devam etti.

43 yıl Veteriner Fakültesi’ne hizmet veren Prof. Dr. Nevzat Güralp hocamız, Fakülte Dekanlığı, Bölüm Başkanlığı, Helmintoloji Kürsü Başkanlığı, Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, üniversitenin çeşitli bölümlerinde kurul üyeliklerinde bulundu. Ayrıca, dönemin Sağlık Bakanlığının, Tarım Bakanlığının çeşitli kurullarında ve TÜBİTAK Veterinerlik ve Hayvancılık Grubu Yürütme Kurulu üyelikleri yaptı. Öğretim üyeliği süresince çok sayıda öğretim üyesi, uzman, veteriner hekim yetiştirdi. Yurtdışında İngiltere, Almanya ve Amerika’da çeşitli enstitülerde çalışmalarda bulunan Prof.Dr. Nevzat Güralp’ in, kendi alanında kitapları ve 150’nin üstünde bilimsel yayınları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Nevzat Güralp 6 Ocak 2003 tarihinde vefat etmiştir.