6 Nisan 2019 tarihinde sosyal medyaya düşen; mesleğimizi, fakültemizi, üniversitemizi ve tüm insanlığı ilgilendiren iğrenç olayı şiddetle lanetliyoruz. Tutuklu bulunan bahsi geçen kişi ile ilgili üniversitemizce soruşturma açılmış ve bu şahıs açığa alınmıştır. Olay tüm yönleriyle ve titizlikle takip edilmektedir. Gerekli tüm adımların kararlılık ve cesaretle atıldığından ve olayın üzerine sonuna kadar gidileceğinden hiç şüphe duyulmamalıdır. Kurumumuz dışında gerçekleşen, ancak ne yazık ki Fakültemizin bir öğretim üyesinin içinde bulunduğu, olması asla istenmeyen bu menfur olayın, 177 yıllık bir geleneği ve kültürü olan köklü kurumumuza, üniversitemize ve öğretim üyelerimize gölge düşürmemesi gerektiği de asla unutulmamalıdır ve buna da izin vermeyiz. Suçlu mutlaka cezasını bulacak ve çekecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Bazı sosyal medya yazışmalarında dolaşan adı geçen şahıs ile ilgili daha önceki sözlü taciz olayının örtbas edildiği, üniversitemiz ve fakültemiz yönetimince üstünün kapatıldığı doğru olmayıp bilgi kirliliğinden ibarettir.
Bu konu ile ilgili soruşturma yapılmış olup herhangi bir kanıt, şahit bulunamadığından o dönem bu kişi ile ilgili herhangi bir işlem yapılamamıştır.
Gerçek budur.
Duyurulur.