07.10.2019

DUYURU

08.08.2017 TARİHİNDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ”NİN MAZERET SINAVI BAŞLIKLI 31 İNCİ MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASINDA “ARA SINAV İÇİN SENATO TARAFINDAN BELİRLENEN HAKLI VE GEÇERLİ SEBEPLER KAPSAMINDA MAZERET KABUL EDİLİR” HÜKMÜ BULUNMAKTADIR. BU HÜKÜM KAPSAMINDA 29/01/2013 TARİH VE 355/3024 SAYILI HAKLI VE GEÇERLİ MAZERETLER SENATO KARARI’NIN MAZERET SINAVI BÖLÜMÜNÜN SAĞLIKLA İLGİLİ MAZERETLER BAŞLIKLI 1 İNCİ MADDESİNİN “RAPORLAR (DEĞİŞİK 07/04/2015 TARİH VE 410/3475 SAYILI SENATO KARARI/ DEĞİŞİK 30/04/2013 TARİH VE 360/3053 SAYILI SENATO KARARI ) ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK SORUNLARI İLE İLGİLİ ALDIKLARI AŞAĞIDA BELİRTİLEN İSTİRAHAT RAPORLARININ TÜMÜ, İLGİLİ AKADEMİK BİRİMİN YÖNETİM KURULU TARAFINDAN, İDARİ USULLERE GÖRE DÜZENLENMİŞ OLUP OLMADIĞI DEĞERLENDİRİLEREK KABUL EDİLİR:

1- SAĞLIK-KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ POLİKLİNİKLERİNDEN YABANCI ÖĞRENCİLERİ İÇİN VERİLEN RAPORLAR,

2- ÖĞRENCİLERİN BAĞLI BULUNDUKLARI SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARI VASITASI İLE GİTTİKLERİ ÜNİVERSİTE VE SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANELERİ VE KAMU TÜZEL KİŞİLİĞİNE SAHİP VAKIF ÜNİVERSİTELERİ HASTANELERİNDEN ALDIKLARI ONAYLI RAPORLAR,

3- PSİKİYATRİK HASTALIKLAR İÇİN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINDAN ALINAN RAPORLAR.

“TEREDDÜT HALİNDE ÜNİVERSİTEMİZ TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİ HAKEM KURUM OLARAK GÖREV YAPAR.” HÜKÜMLERİ BULUNMAKTADIR.

ÖĞRENCİLER RAPORLU OLDUKLARI SÜREYE İLİŞKİN MAZERET SINAVI VE SÜRE DURDURMA İSTEKLERİNİ RAPOR BİTİMİ TARİHİNDEN İTİBAREN EN GEÇ 5 (BEŞ) İŞ GÜNÜ İÇİNDE İLGİLİ DEKANLIK VEYA YÜKSEKOKUL MÜDÜRLÜĞÜNE VEREREK BİLDİRİRLER; BU SÜRE İÇİNDA BAŞVURMAYANLAR BU HAKLARINI KULLANMAKTAN VAZGEÇMİŞ SAYILIRLAR.

YUKARIDAKİ HÜKÜMLER KAPSAMINDA AİLE HEKİMLİĞİ, SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANELERİNİN AİLE HEKİMLİKLERİ VE ÖZEL HASTANELERDEN (PSİKİYATRİK HASKALIKLARI HARİÇ) ALINAN RAPORLAR DEKANLIĞIMIZCA KABUL EDİLMEMEKTEDİR.

DEKANLIK