Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde, Kırıkkale Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte organize edilen “Arı Çalıştayı (VetArı 7)” 21 Ekim 2019 tarihlerinde Kırıkkale’de başarıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay; teorik ve uygulamalı eğitim kapsayacak şekilde planlanmıştır. Çalıştayın Teorik kısmı Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Dersliğinde yapılmıştır. Çalıştayın açılışında Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat AKTAN bir konuşma yaparak, gerçekleştirilen çalıştayın önemine değinmiştir.
Teorik Eğitim kapsamında; Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Doç.Dr. Serkan ERAT “Temel Arıcılık İlkeleri”; Prof. Dr. Naim Deniz AYAZ “Arı Ürünleri ve Gıda Güvenliği”; Prof. Dr. Meral AYDENİZÖZ “Arıların Paraziter Hastalıkları”; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ender YARSAN “Arı Hastalıklarında İlaç Kullanımı” konularında sunum yapmışlardır. Teorik eğitime; Fakülte Dekanı, Dekan yardımcısı; Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği yönetimi, Öğretim Üyeleri, Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdür yardımcısı ve personeli, öğrenciler ve konuklardan oluşan yaklaşık 130 kişilik bir katılım olmuştur.

Haberle ilgili detaylar için TIKLAYINIZ.