Fakültemiz bünyesinde, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında yapılan  “Çevre Bilinci ve Barınak Gönüllülüğü Eğitim Projesi”  Mayıs 2018 itibariyle uygulamaya başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Mamak Belediyesi ortaklığında sürdürülen ve yürütücülüğünü Anatomi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Burcu İNSAL’ın üstlendiği proje, Anatomi ve Fizyoloji Anabilim Dallarında görevli öğretim elemanlarının işbirliğiyle sürdürülmektedir. Toplamda 8 ay sürecek olan projenin ilk aşamasında ODTÜ Endüstriyel Ürün Tasarımı Bölümü ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri, sokak hayvanlarının yaşadıkları sorunlara çözüm bulabilmek için Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaretler gerçekleştirecek. Bu ziyaretler sırasında, hayvanların refah seviyelerini arttırmak amacıyla farklı üniversitelerde öğrenim gören gençlerle, ortaklaşa fikir alış-verişi yapabilecekleri bir çalıştay düzenlenecektir. Hayvanlara doğru yaklaşım ve iletişim kurma konusunda da eğitim alacak olan öğrenciler, sokak hayvanlarının kullanımına sunulmak üzere mama kabı, oyuncak, yatak gibi ürünler tasarlayacaklardır. Genç bireylerin çevre sorunlarına bakış açılarını, çözüm yöntemlerini geliştirmek ve aynı zamanda hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla başlatılan projenin ikinci aşamasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklar Ankara Veteriner Anatomi Müzesi ile Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret edecektir. Çevre bilinci, doğa ve hayvan sevgisi konularının işleneceği etkinlikler ve atölye çalışmalarının ardından Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocukların, sokak hayvanları için tasarlanan ürünleri, hayvanların kullanımına sunmaları sağlanacaktır. Bu amaçlarla başlatılan ve birbirinden farklı etkinliklerin planlandığı proje boyunca gönüllü olarak projede çalışmak ve bu ekibe dahil olmak isteyen öğrencilerimiz Anatomi Anabilim Dalı’ndan Burcu İNSAL ile irtibata geçebilirler.