Fakültemiz 1954 yılı mezunlarından Veteriner Hekim Bahattin Özdemir’in meslek yaşamında kullandığı muayene çantası ve cerrahi ekipmanları, kızı Veteriner Hekim Yeşim Yılmaz tarafından Mayıs 2019 tarihinde Prof. Dr. Ferruh Dinçer Veteriner Hekimliği Tarihi Müzesi’ne bağışlanmıştı. Aşkale, Horasan, Babaeski, Kahramanmaraş, Kars, Kocaeli, Konya, Bilecik, Kemah gibi ülkemizin birçok bölgesinde veteriner hekimliği mesleğini severek yapan meslek büyüğümüz Bahattin Özdemir’in aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümünde, ailesinin Müzemize bağışladığı yukarıda bahsedilen mesleki enstrümanların ziyaretçilere sunulduğu sergimiz 17 Haziran 2019 tarihinde Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı’nda açılmıştır. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Belgin SARIMEHMETOĞLU ve Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji AD öğretim elemanlarının ev sahipliği yaptığı serginin açılış töreninde Veteriner Hekim Bahattin Özdemir’in ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ve Veteriner Hekimler Derneği temsilcileri de yer almıştır. Törenin ardından, Bahattin Özdemir’in aramızdan ayrılışının birinci yıldönümü vesilesiyle törene katılanlar ve öğrencilere lokma ikram edilmiştir. Bahattin Özdemir’in meslek yaşamında kullandığı muayene çantası ve cerrahi ekipmanlarının yer aldığı sergi, 17-24 Haziran 2019 tarihleri arasında Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalında sergilenecektir.